• RAMADAN RETREAT | Healing @ Qowiy Village TEKAN SINI
icon-search
icon-search

Tips Memilih Bathbomb

Bath bomb merupakan bebola mandian yang boleh larut dan mempunyai pelbagai aroma dan fungus. Larutan bath bomb mengandungi therapy oil yang dicampurkan bersama epsom salt. Apabila bebola berwarna ini dicampakkan ke dalam air, air mandian akan bertukar warna dan menjadi fizzy. Anda disarankan untuk menggunakan air suam. Sebelum anda memilih bath bomb, pastikan anda tahu tujuan anda menggunakan bath bomb. Setiap bath bomb mempunyai fungsinya yang tersendiri mengikut bahan dan minyak yang digunakan. Anda juga perlu memastikan bath bomb yang anda pilih adalah selamat untuk digunakan pada kulit dan badan anda. 

1. Heal & Refreshing

- Bagi anda yang seharian bekerja, pasti anda letih dan memerlukan sesuaatu yang menyegarkan. Kami sarankan anda memilih bath bomb yang mempunyai fungsi heal & refreshing. Ciri-ciri bath bomb yang mempunyai fungsi ini galah mengandungi bahan-bahan yang mempunyai element segar dan memulihkan seperti peppermint, lemon, menthol, habatussauda dan serai. Contoh bath bomb  Qowiy yang mempunyai ciri heal & refreshing ini ialah Fall Under Weather yang berwarna kuning dan mempunyai dekorasi rosemary diatasnya atau bath bomb healsauda yang mengandungi habatussauda yang bags untuk kesihatan.

Fall Under Weather.jpeg

2. Romantic & Luxurious

- Romantic & luxurious sangat sesuai bagi anda yang sukakan bau bunga-bungaan. Ciri-ciri bath bomb romantic & luxurious ini mengandungi bahan-bahan yang berunsurkan bunga iaitu seperti bunga rose dan bunga camellia. Bagi anda yang ingin merasai pengalaman yang romantis dan mewah seperti di taman bunga, anda boleh memilih bath bomb yang bercirikan romantic & luxurious ini, pasti anda akan berasa seperti berada di Keukenhof Gardens di Belanda. Antara bath bomb Qowiy yang mempunyai element ini ialah Flower by Spring dan siri yang terbaru iaitu Camellia.

Flower drop.jpeg

3. Destress & Calming

- Setelah seharian bekerja dan menjalani hari yang panjang, anda pasti sangat stress dan memerlukan sesuatu yang memberikan anda ketenangan. Kami sarankan anda untuk berendam dengan air suam bersama bath bomb yang mempunyai elemen destress & calming. Aroma yang terhasil dari larutan bath bomb yang mempunyai elemen ini dapat membantu anda untuk menghilangkan stress dan menenangkan badan. Bath bomb yang mempunyai elemen destress & calming ini mempunyai bauan yang lembut dan menenangkan, selain dari mempunyai minyak therapy yang memanjakan kulit anda seperti bath bomb Chamomile dan Milky Winter by Qowiy. 

EjePkdnVoAAzoog.jpegOlder post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping